Ημέρα eTwinning: Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα – Zabderfilio

Για να γιορτάσουμε τη μέρα της διαφορετικότητας στο νηπιαγωγείο μας επεξεργαστήκαμε με τα παιδιά την ιστορία του Zabderfilio (Compasito, Μικρη? Πυξι?δα, σελ. 215). Πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες στα δύο τμήματα (ολοήμερο και κλασικό) και η δράση ολοκληρώθηκε με δραματοποίηση στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά.

 O Zabderfilio είναι ένα παράξενο ζώο και ψάχνει για φίλους, αλλά κανένα από τα ζώα, δε θέλει να είναι φίλος του επειδή είναι?απλά παράξενος! Τον διώχνουν και αυτός απομακρύνεται.

Μετά από διάφορες συναντήσεις, ξαφνικά, εμφανίζεται ένας κυνηγός στη σκηνή. Κυνηγάει ζώα, αλλά όλα τρέχουν μακριά, φωνάζοντας για βοήθεια.

Πετάγεται μπροστά στον κυνηγό ο Zabderfilio και τον τρομάζει με τον δυνατό βρυχηθμό του. Ο κυνηγός πετάει το όπλο και τρέχει να σωθεί.

Μετά από αυτή την ηρωική του πράξη, όλα τα άλλα ζώα έρχονται πιο κοντά και του ζητούν συγνώμη για την άσχημη τους συμπεριφορά. Τότε όλοι το ρωτούν αν θέλει να γίνουν φίλοι του, και ο Zabderfilio δέχεται με πολύ χαρά.

Τα παιδιά ζωγράφισαν τον Zabderfilio όπως τον φαντάζονταν σε φύλλο εργασίας.

Στη συνέχεια έφτιαξαν τις μάσκες των ζώων που έπαιρναν μέρος στην ιστορία.

Με συζήτηση εντοπίστηκαν  και καταγράφηκαν οι πέντε βασικές σκηνές της ιστορίας. Βάσει αυτών των σκηνών έγινε δραματοποίηση της ιστορίας στο γυμναστήριο. Γυρίστηκε μία ταινία μικρού μήκους, η οποία στάλθηκε στη σελίδα του eTwinning για τον εορτασμό την Ημέρας eTwinning.

 

Τραβήχτηκαν πέντε φωτογραφίες οι οποίες αποτελούν τις πέντε βασικές σκηνές της ιστορίας.

13015638_712283845580867_1142995770034115843_n

1

Τα ζώα όλα μαζί παίζουν και γελούν χαρούμενα.

2

Μπαίνει ο Ζabderfilio στη σκηνή και όλοι τρομάζουν απομακρύνονται όταν πλησιάζει και λένε “Τι περίεργος είσαι;” “Ποιος είσαι;” “Είσαι άσχημος” “Φύγε δεν σε θέλουμε” κτλ. Ο Ζabderfilio λέει “Ειμαι ο Ζabderfilio” και “Θέλω να βρω φίλους”.

3

Μπαίνει με φόρα ο κυνηγός φωνάζει “Τώρα σας έπιασα” “Έχω το τουφέκι μου και θα δείτε” τα ζώα τρομάζουν και απομακρύνονται με φωνές και μένει απέναντι στον κυνηγό ο Ζabderfilio.

4

Με την κραυγή λιονταριού τρομάζει τον κυνηγό να φύγει μακριά.

5

Τα ζώα επιστρέφουν και χειροκροτούν αγκαλιάζουν το Ζabderfilio γελούν και του λένε “Μπράβο” “Ευχαριστούμε που μας έσωσες” “Zήτω ο Ζabderfilio”.