Βράβευση στον Μαθητικό Διαγωνισμό του ΙΕΠ “Επαναστατικός Αγώνας και Τοπική Ιστορία. 21 ελληνικοί τόποι αφηγούνται τη συμμετοχή τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας” Φεβρουάριος 2022

Στο πλαίσιο πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα την Επανάσταση του 1821 μέσα από το πρίσμα της τοπικής ιστορίας, μία ομάδα νηπίων του 2ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου ΑΠΘ επιχείρησε μια πρωτόλεια έρευνα σχετικά με τον Δημήτριο Μεσθενέα, τον Θεσσαλονικιό τυπογράφο της εφημερίδας του Αγώνα «Ελληνικά Χρονικά», η οποία τυπωνόταν στο Μεσολόγγι.  Οι μικροί ιστοριοδίφες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη ζωή και το έργο του Μεσθενέα μέσα από υλικά τεκμήρια-πηγές, όπως χάρτες, φωτογραφίες και σχετικά κείμενα. Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής αυτής δράσης βασίστηκε στις αρχές της βιωματικής, εποικοδομητικής και διερευνητικής μάθησης και συνδέεται άμεσα με τη μεθοδολογία και τη θεματολογία του ομίλου μουσειακής εκπαίδευσης του νηπιαγωγείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Δρα Δήμητρα Ζάπρη, στον οποίο είχαν συμμετάσχει ήδη τα νήπια-ερευνητές πριν την υλοποίηση της εν λόγω δράσης. 

Ακολουθούν η απόφαση της βράβευσης, το βίντεο της συμμετοχής μας και η συγχαρητήρια επιστολή του Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Θωμά Μπαχαράκη.