Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια e-Twinning project

Φέτος το Νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος σε πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο “Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών”. Ακολουθώντας το φετινό όραμα του σχολείου, συνεργαστήκαμε με ένα Νηπιαγωγείο και δύο Δημοτικά σχολεία από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, τα Εκπαιδευτήρια “Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”, Πέραμα (Νηπιαγωγείο και Α΄Δημοτικού) και 3o Δημοτικό Σχολείο στον Πύργο Ηλείας (Α΄Δημοτικού).

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν να επικοινωνήσουν οι μαθητές/τριες μας με άλλα παιδιά εντός Ελλάδος. Να δημιουργήσουν προσωπικές χριστουγεννιάτικες κάρτες. Να γράψουν ευχές ώστε να αναπτυχθεί η δημιουργική γραφή. Να γνωρίσουν τον τόπο των άλλων παιδιών.

Πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση των βημάτων της δουλειάς των μαθητών/τριων – ομάδων και παρουσίασή τους στο twinspace και στην ιστοσελίδα. Έγινε αναφορά του τόπου κάθε συνεργαζόμενου σχολείου και προβολή του στην τάξη μέσω εικόνων διαδικτύου.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος θελήσαμε να συνεργαστούμε και με τις οικογένειες των παιδιών. Ζητήσαμε, λοιπόν, τη βοήθεια των γονέων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση. Κάθε οικογένεια μας έφερε δύο στολίδια και δύο κάρτες φτιαγμένες από τα παιδιά, μαζί με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό. Ήταν πραγματικά συγκινητική η ανατροφοδότηση που λάβαμε μετά το πέρας της διαδικασίας τόσο από τα ίδια τα παιδιά, όσο και από τους γονείς τους.

Οι μαθητές/τριες μας χάρηκαν που αντάλλαξαν προσωπικές ευχές με παιδιά της ίδιας ηλικίας και απόλαυσαν τη δημιουργία και προσφορά Χριστουγεννιάτικων ευχών και δώρων. Ασκηθούν στην παραγωγή λόγου και στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας με την χειροτεχνία-κατασκευή στολιδιών, καρτών. Γνώρισαν τη διαδρομή ανάμεσα στις πόλεις των συμμαθητών τους και έμαθαν για το etwinning. Σκοπεύουμε να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με αυτούς προσδοκώντας και στο μέλλον της χρονιάς συνεχόμενη επαφή.

Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες για την κατασκευή καρτών και στολιδιών.

IMAG0153 IMAG0163

IMAG0157 IMAG0159

IMAG0164

Συνεργασία με την οικογένεια

unnamed (4) unnamed (5)

unnamed (10) unnamed (15)

Δυο οικογένειες συνεργάζονται για την κατασκευή των στολιδιών και των καρτών!

unnamed (17) unnamed (21) unnamed (23)

Μικροί και μεγάλοι δουλεύουν μαζί!

unnamed (25) unnamed (31) unnamed (32) unnamed (33) unnamed (36)

Τα πακέτα που ετοιμάσαμε. Ετοιμάστηκαν συνολικά 58 κάρτες και 56 στολίδια.

IMAG0176 IMAG0178

 

Παραλάβαμε τα πακέτα μας!

IMAG0165 IMAG0167 IMAG0169 IMAG0171

IMAG0197 IMAG0198

IMAG0174 IMAG0192 IMAG0195 Scan0005